Showing posts with label Actinomycetes and Non Sporing Anaerobes Questions. Show all posts
Showing posts with label Actinomycetes and Non Sporing Anaerobes Questions. Show all posts

Friday, 19 August 2016

12 Realtime Actinomycetes and Non Sporing Anaerobes Questions and Answers pdf

1. Lactobacilli grow best under

A. strict anaerobic conditions

B. microaerophilic conditions in presence of 5% CO2 and PH6

C. microaerophilic conditions in presence of 3% CO2 and PH5

D. microaerophilic conditions in presence of 2% CO2 and PH4

ANSWER: B


2. Which of the following genera is included in the family Bacteroi-daceae?

A. Bacteroides

B. Fusobacterium

C. Leptotrichia

D. All of these

ANSWER: D


3. The bacteria which is predominant flora of the human gut is

A. Escherichia coli

B. Clostridium perfringens

C. Bacteroides

D. Actinomyces

ANSWER: B


4. The current genus name of a saccharolytic group of Bacteroides is

A. Porphyromonas

B. Bacteroides

C. Prevotella

D. None of these

ANSWER: A


5. Colonies resembling molar teeth are produced by

A. Nocardia brasiliensis

B. N. asteroids

C. Actinomyces israelii

D. Actinomadura madurae

ANSWER: C


6. Which of the following bacterial colonies fluoresce brick-red in UV light?

A. B gingivalis

B. B melaninogenicus

C. Bacteroides fragilis

D. B levii

ANSWER: B


7. Which of the following bacteria is acid-fast?

A. Actinomyces

B. Nocardia

C. Streptomyces

D. Corynebacterium

ANSWER: B


8. Lactobacilli constitute the normal flora of

A. prepubertal vagina

B. adult vagina

C. post-menopausal vagina

D. none of these

ANSWER: B


9. Which of the following bacteria is gram-negative cocci?

A. Veillonella

B. Peptococcus

C. Peptostreptococcus

D. Sporosarcina

ANSWER: A


10. The commonest species of Bacteroides in fragilis group, which causes human infection, is

A. B vulgatus

B. B fragilis

C. B ovatus

D. B merdae

ANSWER: B


11. The commonest bacterial cause of cervicofacial actinomycosis is

A. A. naeslundii

B. A. viscosus

C. A. israelii

D. A. meyeri

ANSWER: C


12. Which of the following bacteria is moderately saccharolytic?

A. Bacteriodes fragilis

B. B gingivalis

C. B melaninogenicus

D. B levii

ANSWER: C