Showing posts with label Infection control Multiple Choice Questions and answers. Show all posts
Showing posts with label Infection control Multiple Choice Questions and answers. Show all posts

Wednesday, 7 October 2015

Tricky Infection control Multiple Choice Questions and answers

41.    Which exist in many similar forms or strains
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

     Ans: C    

42.    when an insect or animal serves as an intermediary in a disease such as malaria
 
     A.    direct contact
     B.    indirect contact
     C.    droplet transmission
     D.    vector-borne
     E.    nosocomial

      Ans: D    

43.    more complex organism, unicellular, mobile, lack  a cell wall, and may change shapes
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

       Ans:D    

44.    hepatitis is a viral infection from liver
 
     A.    true
     B.    false

      Ans: A      

45.    hard to control, they can hide inside the human cell; they can alter the host cell chromosomes, thus leading to the development of malignant cells or cancer
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

       Ans:C    

46.    a very small parasite that requires a LIVING host cell for replication
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

       Ans:C    

47.    Ultrasonic bath cleaners are an effective way to clean tiny crevices in implements only when used with:
 
     A.    70% isopropyl alcohol
     B.    sodium hypochlorite
     C.    an effective disinfectant
     D.    an effective astringent

       Ans:C    


48.    most common nosocomial infection in the world, anaerovic bacterium infection, acquired in hospitals, develop colities following antibiotic intake, 1/3 infected dont have symptoms
 
     A.    Staph
     B.    VRE
     C.    clostridium difficile

        Ans:C    

50.    some remain latent after invasion; they enter the host cells and replicate very slowly or not at all until some later time
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

      Ans:C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

Best Infection control Multiple Choice Questions and answers

31.    causes pneumonia
 
     A.    staphylococci
     B.    streptoccia
     C.    diplococci

      Ans: C    

32.    causes respiratory infections
 
     A.    staphylococci
     B.    streptoccia
     C.    diplococci

       Ans: B    

33.    require oxygen, carbs, a specific pH, temp
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protazoa

       Ans:A    

34.    very few are pathogenic, most are considered beneficial since they are important in the production of yogurt, beer, and other foods, as well as serving as a source of antiboitic drugs
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

      Ans: B

35.    amebic dysentery of large intestines creating severe diarrhea and live abscesses, is caused by a parasite in the large intestines, vietnam vets, banannas
 
     A.    STD
     B.    amebic dysentery
     C.    helminths

      Ans: B    

36.    may cause infection in the oral cavity (thrush in infants) or vaginal infection
 
     A.    tinea pedis
     B.    candida

      Ans:B    

37.    transmitted by oral fecal route, sex, water, shelfish,
 
     A.    hep a
     B.    hep b
     C.    hep c
     D.    hep d

    Ans:A    

38.    can live independently, some live on dead organic matter, and others are parasites living on or in another living host
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

       Ans: D    

39.    Which are specific to target antifugal, antiviral, antibacterial, these drugs are unique to the type of organism and are NOT interchangeable
 
     A.    antibiotics
     B.    antimicrobials
     C.    broad spectrum

      Ans: B    

40.    unicellular microorganisms that do NOT require living tissue to survive. they are very simple in structure with a very complex cell wall and they reproduce
 
     A.    viruses
     B.    bacteria
     C.    fungi
     D.    protozoa

      Ans:B    

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

Infection control Multiple Choice Questions and answers

11.    single individuals or localized groups
 
     A.    epidemic
     B.    pandemic
     C.    endemic

      Ans:A    

12.    live and grow EVERYWHERE (animals, plants, humans, food, medical equipment)
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

      Ans:B    

13.    worms, not microorganisms but are parasites and cause infection in humans. they destroy living cells and are common in intestines, heart, worms, hookworms, whipworms, and round worms
 
     A.    influenza
     B.    amebic dysentery
     C.    helminths

      Ans:C    

14.    drugs derived from organisms such as penicillin from mold. now many drugs are synthetic
 
     A.    anitmicrobials
     B.    anitibiotics
     C.    bactericidal

      Ans: B    

15.    causes skin infections
 
     A.    staphylococci
     B.    streptoccia
     C.    diplococci

      Ans: A    

16.    not causing disease and may be benificial
 
     A.    pathogenic
     B.    non-pathogenic
      Ans:B    

17.    ends when the host reisitance becomes effective
 
     A.    incubation period
     B.    prodromal period
     C.    acute period

       Ans:C    

18.    genetic material takes over control of the host cell, using the host's capacity for cell metabolism for replication
 
     A.    bacteria
     B.    fungi
     C.    viruses
     D.    protozoa

      Ans:C    

19.    staph that has developed resistance to Penicillin and methicillin and related drugs, primary mode of transmission is hands, life threatening
 
     A.    VRE
     B.    MRSA (methicillin resistant staphlococcus aureus)

       Ans:B    


20.    protozoa that causes a sexually transmitted infection of the reproductive tracts of men and women, attaching to the mucous membranes and causing inflammation
 
     A.    amebic dysentery
     B.    helminths
     C.    trichomonas vaginalis

      Ans:C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5