Thursday, 27 November 2014

125 TOP Nursing Multiple choice Questions and Answers

Nursing Interview questions and answers for freshers and experienced pdf free download
Nursing Multiple choice Questions
Nursing Multiple choice Questions
1 . When a nurse is tried under criminal law, the nurse is being brought to trial by:
A. society as a whole.
B. the plaintiff's lawyer.
C. an organization.
D. an individual.
Ans: A

 2 . The newly licensed practical/vocational nurse begins work on a hospital unit where LPNs/LVNs are allowed to start intravenous fluids. The physician orders intravenous fluids to be started on one of this nurse's assigned clients. Which of the following actions would be most necessary on the part of this newly hired and newly licensed nurse before starting an intravenous on the client?
A. Check the hospital policy and check on any certification required.
B. Ask another nurse to do a supervised check on administering IVs.
C. Ask one of your nursing-school instructors to refresh your skills.
D. Take a continuing-education IV course to make sure you have the skills.
Ans: A

3 . When working as a licensed vocational nurse, you determine that your client scheduled for surgery does not understand the physician's earlier explanation of the surgery. The client is asking many questions about the risks and seems worried. Which of the following actions would be best on your part?
A. Quickly explain the surgery procedures and the risks to the client.
B. Cancel the surgery.
C. Ask your supervising RN to explain the surgery procedure and its risks.
D. Notify the physician.
Ans:D

4 . You are the nurse working with an elderly, competent client who refuses a vitamin B injection ordered by the physician. The family insists that this injection be given, and you give it while the client is objecting. Even though the client improves, the client contacts a lawyer. From your knowledge of nursing and the law, you realize that you:
A. did the right thing because the client improved.
B. should have had the family put their request in writing.
C. have commited an assault against the client.
D. have committed an act of battery against the client.
Ans:D

5 . When an LVN/LPN is working for a health-care organization that has professional liability insurance, the nurse needs to base a decision on whether to buy individual professional liability insurance on which of the following things?
A. the possibility that the organization could countersue the nurse in a lawsuit
B. the cost of professional liability insurance to the nurse
C. the amount and type of coverage the health-care organization carries
D. the number of hours worked and the type of nursing work
Ans:A

6 . When documenting an assigned client's record during and at the end of the shift, the nurse must keep in mind which of the following facts?
A. In order to get the care done for all assigned clients, the charting must be as brief as possible.
B. The proper format, such as SOAP or PIE, as chosen by the hospital, must be adhered to.
C. The chart is a legal document and may be all a nurse has to support care that was given if called to court.
D. Clients need to be assessed and the care documented at least once every hour during the shift.
Ans: C

7 . When the licensed practical/vocational nurse is checking the physician's orders against the medication record prior to setting up medications, the nurse discovers a medication error made on the previous shift. The nurse reports this error to the supervising nurse. Which of the following persons will need to fill out an incident report?
A. licensed practical/vocational nurse who discovered the error
B. licensed nurse who committed the medication error the previous shift
C. supervising nurse who is in charge of the nursing care unit
D. primary nurse assigned to this client the previous day
Ans: A

8 . You are a student nurse working as a part-time or temporary nursing assistant in a nursing home. The nurse on duty asks you to insert a nasogastric tube in a patient. You have recently passed an examination on putting in a nasogastric tube. Which of the following actions is best on your part?
A. Go ahead and insert the nasogastric tube.
B. Ask the nurse to supervise you while you insert the tube.
C. Call your school instructor for help with your decision.
D. Tell the nurse that you cannot legally insert this tube.
Ans:     D

9 . According to the nursing code of ethics, when working as a nurse and a conflict comes up between your client's needs and what the family and/or the physician wants, and/or the hospital policies, your first loyalty is to the:
A. hospital.
B. client.
C. family.
D. physician.
Ans: B  

10 . Which of the following strategies can most help you as a nurse to enhance your ethical practice and client advocacy?
A. reading a book on religions of the world
B. examining and clarifying your own values
C. talking with peers about their beliefs and values
D. buying a nursing book on ethical decisions
Ans: B


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12

4 comments:

  1. I LIKE THIS, ITS JUST GREAT FOR MY STUDENTS!!

    ReplyDelete
  2. HOW I GOT CURED OF HERPES VIRUS.

    Hello everyone out there, i am here to give my testimony about a herbalist called dr imoloa. i was infected with herpes simplex virus 2 in 2013, i went to many hospitals for cure but there was no solution, so i was thinking on how i can get a solution out so that my body can be okay. one day i was in the pool side browsing and thinking of where i can get a solution. i go through many website were i saw so many testimonies about dr imoloa on how he cured them. i did not believe but i decided to give him a try, i contacted him and he prepared the herpes for me which i recieved through DHL courier service. i took it for two weeks after then he instructed me to go for check up, after the test i was confirmed herpes negative. am so free and happy. so, if you have problem or you are infected with any disease kindly contact him on email--- drimolaherbalmademedicine@gmail.com. or / whatssapp --+2347081986098.
    This testimony serve as an expression of my gratitude. he also have herbal cure for COLD SORE, SHINGLES, CANCER, HEPATITICS A, B. DIABETES 1/2, HIV/AIDS, CHRONIC PANCERATIC, CHLAMYDIA, ZIKA VIRUS, EMPHYSEMA, LOW SPERM COUNT, ENZYMA, COUGH, ULCER, ARTHRITIS, LEUKEMIA, LYME DISEASE, ASTHMA, IMPOTENCE, BARENESS/INFERTILITY, WEAK ERECTION, PENIS ENLARGEMENT. AND SO ON.

    ReplyDelete
  3. I am not sure of the cause of COPD emphysema in my case. I smoked pack a day for 12 or 13 years, but quit 40 years ago. I have been an outdoor person all my adult life. Coughing started last summer producing thick mucus, greenish tint to clear. I tried prednisone and antibiotics, but no change. X-rays are negative, heart lungs and blood and serum chemistries all are normal. I have lung calcification from childhood bout with histoplasmosis. I am 75 years old and retired.My current doctor directed me to totalcureherbsfoundation.com which I purchase the COPD herbal remedies from them ,they are located in Johannesburg, the herbal treatment has effectively reduce all my symptoms totally, am waiting to complete the 15 weeks usage because they guaranteed me total cure.

    ReplyDelete
  4. I was a victim of weak erection and premature ejaculation,for the
    past 4 years,and for this past 4 years my life was horrible,one day i saw a
    post of a man being cured by a Doctor, called Dr Imoloa,so i contact him
    and i get the cure from him,and my 4 years disaster and pains were like a
    dreams so if you have this problem of weak erection and premature
    ejaculation he also have cure for lupus disease, corneal ulcer, polio disease,
    Parkinson's disease, Alzheimer's disease, cystic fibrosis, epilepsy,joint pain,
    fetal alcohol spectrum, schizophrenia, lichen planus, cancer, diabetes, asthma syphilis, and many more... you can contact Dr Imoloa for help,Email drimolaherbalmademedicine@gmail.com / whatssapp +2347081986098.
    -

    ReplyDelete