Thursday, 1 October 2015

Most recent asked Nursing Multiple Choice Questions And Answers

51 .             A true pathogen will cause disease or infection:
A.    in a healthy person.
B.    only in an immuno-compromised person.
C.    in persons with allergy to the pathogen.
D.    in very few people.
Ans: A

52 .             A client asks you to explain viruses. Which of the following statements would be true and therefore best to include in your answer?
A.    "Viruses are the most common agent causing infection."
B.    "Viruses are commonly found in the intestinal tract."
C.    "Viruses must enter into living cells to reproduce."
D.    Candida is one of the most common viruses."
Ans: C

53 .             The nursing supervisor has asked the staff to reduce the number of iatrogenic infections on the unit. Which of the following actions on your part would contribute to reducing iatrogenic infections?
A.    teaching correct hand washing to assigned clients
B.    using correct procedures in starting and caring for an intravenous infusion
C.    properly bagging soiled linens and disposed items used for a client in isolation
D.    isolating a client who has just been diagnosed as having tuberculosis
Ans: B

54 .             Your assigned client has encephalitis, and there are other cases in the community. In a team meeting regarding your client and prevention of other cases of encephalitis, the nurse supervisor talks about breaking the chain of infection at the second link: the reservoir. You realize the nurse supervisor is talking about which of the following things?
A.    an area for the storage and filtering of water
B.    a place where the microorganism enters the body
C.    the place where the microorganism naturally lives
D.    the microorganism itself
Ans: C

55 .             On a home visit, you notice some dust on a vent in your client's room and on the windowsill. Which of the following methods would you teach the family to use for removing dust?
A.    Use a damp cloth to remove the dust.
B.    Use a feather duster to remove dust.
C.    Vacuum up the dust.
D.    Use a broom covered with a cloth.
Ans: A

56 .             A client asks you how to best prevent vaginal infections. Your best answer would include which of the following statements?
A.    "I would suggest a vinegar douche."
B.    "The pH of the vaginal secretions stops many disease-producing bacteria."
C.    "Drinking cranberry juice will prevent most all of the vaginal infections."
D.    "Your doctor can prescribe a medication that will prevent vaginal
E.    infections."
Ans: B

57 .             You would refer to the early phase of scar tissue formation as which of the following kinds of tissue?
A.    Keloid
B.    Cicatrix
C.    granulation
D.    Fibrous
Ans: C

58 .             Which of the following situations represents the best example of passive immunity?
A.    a child receiving a vaccination for measles
B.    an infant receiving breast milk from the mother
C.    production of antibodies by a person with infection
D.    a person receiving antibiotics for an infection
Ans: B

59 .             You are working with a client who has cancer and is undergoing treatment. The client complains of a loss of appetite. You will most need to make certain that your client eats which one of the following foods?
A.    fresh fruits
B.    raw vegetables
C.    carbohydrates
D.    Protein
Ans: D

60 .             Your assigned client has a leg ulcer that has a dressing on it. During your assessment, you find that the dressing is wet. The client admits to spilling water on the dressing. What action would be best on your part?
A.    Reinforce the dressing with a dry dressing.
B.    Remove wet dressing and apply new dressing.
C.    Dry the dressing with a hair dryer.
D.    Let the room air dry the dressing.
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12

No comments:

Post a Comment