Thursday, 1 October 2015

Frequently Asked Nursing Objective Type Questions And Answers

41 .             When you discover an electrical fire and decide you need a fire extinguisher, you will need to find a fire extinguisher that is rated for which class of fire?
A.    Class A
B.    Class B
C.    Class C
D.    Class E
Ans: C

42 .             Which of the following statements is an OBRA regulation that the nurse must keep in mind when considering applying a restraint to a client?
A.    Apply physical restraints as a first-choice intervention in fall prevention.
B.    The physician's order for restraints must be time limited.
C.    Verbal or telephone orders for restraints must be signed within 72 hours.
D.    Restraints cannot be applied if a family member objects.
Ans: B

43 .             When restraining a client in bed with a sleeveless jacket (vest) with straps, you will do which of the following things?
A.    Tie the straps to the side rails.
B.    Tie the straps to the movable part of the bed frame.
C.    Tie the straps with a square knot.
D.    Tie the straps with a quick-release knot.
Ans: D

44 .             When you encounter the victim of an electrical-current injury who is still holding an electrical appliance, you would do which of the following things first?
A.    Move the client to a safe place immediately.
B.    Unplug the electrical cord before moving client.
C.    Shut off the electrical current.
D.    Check for a carotid pulse and for respirations.
Ans: C

45 .             When instructing the family of a client who has diabetes with neuropathy causing impaired skin sensitivity, you would stress the importance of which one of the following things in regard to showering or bathing?
A.    cleaning the tub or shower with full-strength peroxide
B.    drying well after the shower or bath
C.    applying lotion after the shower or bath
D.    a method for assuring the water temperature is not hot
Ans:     D

46 .             The nurse finds that an assigned client is restless, agitated, and confused and is thinking of restraining the client. Which of the following questions is most important for the nurse to ask?
A.    "Which restraint is most appropriate?"
B.    "Will I be able to get an order for a restraint?"
C.    "What is the underlying cause of the restless, agitated, confused behavior?"
D.    "Could I try some medication to relax the client prior to using restraints?"
Ans: C

47 .             The nurse giving discharge instructions advises the client to get out of bed slowly and to get up in stages from lying to sitting to standing. The client understands that the reason for doing this is:
A.    to prevent falls.
B.    to improve circulation.
C.    as a warm-up exercise.
D.    to increase oxygenation.
Ans: A

48 .             Which of the following interventions on the part of the nurse would most help a confused ambulatory client find their room?
A.    having large room numbers on the door
B.    placing a picture on the door
C.    giving hourly reorientation to the correct room
D.    pinning the client's room number on their attire
Ans: B

49 .             When assessing the noise level that clients are exposed to, the nurse is aware that levels below which of the following number of decibels is usually safe in terms of hearing?
A.    85
B.    95
C.    110
D.    120
Ans: A

50 .             One of your assigned clients who is scheduled for radiation therapy asks you to stay with her during radiation because she is scared. Your best response to this request would be which of the following responses?
A.    "Let's think of how to reduce your fear, as I must stay a distance away."
B.    "I will be right there with you, and I will hold your hand so you won't be afraid."
C.    "It is not necessary to be afraid, as nothing bad will happen to you."
D.    "I will see if I can get permission from your doctor and the X-ray department."
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10 Page11 Page12

No comments:

Post a Comment