Thursday, 29 October 2015

History of Micro Biology Objective Type Questions And Answers

11. The first antibody to contact invading microorganisms was
a. IgG
b. IgM
c. IgA
d. IgD
Ans: B

12. The light emitted by luminescent bacteria is mediated by the enzyme
a. Coenzyme Q
b. Luciferase
c. Lactose dehydrogenase
d. Carboxylase reductase
Ans: C

13. Pick out the vector using in human Genome project
a. Phagemid vector
b. Yeast artificial chromosomes
c. Cosmid vectors
d. Yeast episomal plasmids
Ans: B

14. Salt and sugar preserve foods because they
a. Make them acid
b. Produce a hypotonic environment
c. Deplete nutrients
d. Produce a hypertonic environment
Ans: D

15. In a fluorescent microscope the objective lens is made of
a. Glass
b. Quartz
c. Polythene
d. None of these
Ans: C

16. Fixation of atmospheric nitrogen is by means of
a. Biological process
b. Lightining
c. Ultraviolet light
d. All of the above
Ans: D

17. Which one of the following fungi is the most serious threat in a bone marrow transplant unit?
a. Candida albicans
b. Aspergillus
c. Blastomyces
d. Cryptococus
Ans: B

18. Direct microscopic count can be done with the aid of
a. Neuberg chamber
b. Anaerobic chamber
c. Mineral oil
d. Olive oil
Ans: A

19. The image obtained in a compound microscope is
a. Real
b. Virtual
c. Real inverted
d. Virtual inverted
Ans: B

20. Enzymes responsible for alcoholic fermentation
a. Ketolase
b. Zymase
c. Peroxidase
d. Oxidase
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 
Page10

No comments:

Post a Comment