Thursday, 29 October 2015

Tricky History of Micro Biology Objective Type Questions And Answers

51. Electron microscope gives magnification upto
a. 100 X
b. 2000 X
c. 50,000 X
d. 2,00,000 X
Ans: D

52. Term vaccine was coined by
a. Robert Koch
b. Pasteur
c. Needham
d. None of these
Ans: B

53. The inventor of Microscope is
a. Galileo
b. Antony von
c. Pasteur
d. Koch
Ans: B

54. First Pasteur conducted fermentation experiments in
a. Milk
b. Food material
c. Fruit juices
d. Both a and c
Ans: C

55. Modern concepts of chemotherapy was proposed by
a. Paul Ehrlich
b. Joseph Lister
c. Elie Metchnikoff
d. None of these
Ans: A

56. The role of phagocytosis was discovered by
a. Paul Ehrlich
b. Joseph lister
c. Elie Metchikoff
d. Pasteur
Ans: C

57. L – forms are discovered by
a. Klein Berger
b. Louis Pasteur
c. Robert Koch
d. Antony von Leeuwenhock
Ans: A

58. The causative organism of rocky mountain spotted fever was first described by
a. Howard Ricketts
b. da Rocha-lima
c. Both a and b
d. Robert Koch
Ans: C

59. The term bacteriophage was coined by
a. De’Herelle
b. F.W. Twort
c. Beijernick
d. Jwanosky
Ans: A

60. Viral infection of bacteria was discovered by
a. De’Herelle
b. F.W. Twort
c. Beijernick
d. Jwanoksy
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 
Page10

No comments:

Post a Comment