Friday, 28 November 2014

92 TOP Histology Multiple Choice Questions and Answers

Latest Histology Multiple Choice Questions and Answers for pdf free download

1.    Within the cell, DNA is found in the nucleus. Which of he other structures within the cell listed below normally contains DNA as well?
   
     A.    perioxisome
     B.    mitochondrion
     C.    Golgi Apparatus
     D.    smooth ER
     E.    none of the above
Ans: B

2.    Steroid synthesis occurs within which of the following structures?
   
     A.    peroxisome
     B.    mitochondrion
     C.    golgi apparatus
     D.    smooth ER
     E.    none of the above
Ans: D

3.    During catabolic activity, the potential for oxidative insult can be considerable.  Which of the following structures within the cell functions primarily to reduce this potential insult?
   
     A.    peroxisome
     B.    mitochondrion
     C.    golgi apparatus
     D.    smooth ER
     E.    none of the above
Ans: A

4.    Which of these structures is responsible for the production of protein?
   
     A.    peroxisome
     B.    mitochondrion
     C.    Golgi Apparatus
     D.    smooth ER
     E.    none of the above
Ans: E

5.    Of the following cellular modifications associated with epithelia, which provides a morphological barrier between adjacent cells?
   
     A.    glycocalyx
     B.    macula adherens
     C.    zonula adhernens
     D.    nexus
     E.    zonula occuldens
Ans: E

6.    Within the extracellular matrix of connective tissues, this structure consists of small fibers that normally remain unbundled and froms a useful enviornment for cells of defense.
   
     A.    Collagen type I
     B.    Collagen type II
     C.    Collagen type III
     D.    Collagen type IV
     E.    elastic fiber
Ans: C

7.    The structure (fiber) and environment described in the previous question mostly occurs in:
   
     A.    loose connective tissue
     B.    dense irregular connective tissue
     C.    dense regular connective tissue
     D.    cartilage
     E.    bone
Ans: A

8.    Among the defending cells of connective tissue, the one that forms antibodies and provieds humoral immunity is the
   
     A.    T Lymphocyte
     B.    plasma cells
     C.    mast cell
     D.    histiocyte
     E.    none of the above
Ans: E

9.    Antibodies known as IgE become attached to this cells surfaces as specific receptors with in there promotes the allergic response.
   
     A.    melanocyte
     B.    fibrocyte
     C.    mast cell
     D.    macrophage
     E.    B Lymphocyte
Ans: C

10.    The yellow coloration sometimes associated with adult fat is due to the presence of numerous lipid droplets.
   
     A.    true
     B.    false
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9

3 comments:

  1. question 8 'answer is plasma cellls

    ReplyDelete
  2. I read your blog.I thought it was great.. Hope you have a great day. God bless.

    Rica
    www.imarksweb.org

    ReplyDelete