Friday, 19 August 2016

50 TOP ENZYME REACTION Questions and Answers pdf

Latest ENZYME REACTION Multiple choice Questions and Answers pdf

1. The ability of Vibrio fischeri to convert chemical energy directly into radiant energy in bioluminescence is an example of __________ at work.
A. Shelford’s law of tolerance
B. Leibig’s law of the minimum
C. the first law of thermodynamics
D. the third law of thermodynamics
Answer: C

2. The ability of a competitive inhibitor to bind to an active site in an allosterically controlled enzyme is __________ than the ability of a non-competitive inhibitor to bind to an active site in the same allosterically controlled enzyme.
A. greater
B. lesser
C. approximately equal
D. half
Answer: A

3. The ability of FADH to be oxidized is __________ than the ability of FAD to be oxidized.
A. greater
B. lesser
C. approximately equal
D. half
Answer: A

4. An endergonic reaction is one that
A. requires energy in order to proceed
B. releases energy for work
C. gives off much heat
D. looses energy
Answer: A

5. Reduction is the
A. loss of proton
B. gain of electron
C. loss of electron
D. gain of protons
Answer: B

6. If the Keq for an enzymatic reaction is greater than 1, the reaction
A. will be endergonic
B. can not occur without the input of energy
C. both (a) and (b)
D. none of these
Answer: D

7. An exergonic reaction is one that
A. requires energy to proceed
B. releases energy for work
C. gives off much heat
D. looses energy
Answer: B

8. If the free energy change (ΔG) in a reaction is a negative value, it indicates that the
A. reaction releases energy
B. reaction absorbs energy
C. reaction is in negative direction
D. reaction is in positive direction
Answer: A

9. To a living organism, which of the following has the greatest amount of available energy per molecule?
A. ATP
B. ADP
C. AMP
D. H2O
Answer: A

10. Which of the following is the best evidence for the lock and key theory of enzyme action?
A. Compounds similar in structure to the substrate inhibit enzyme activity
B. Enzymes are found in living organisms and speed up certain reactions
C. Enzymes speed up reactions by definite amounts
D. Enzymes determine the direction of a reaction
Answer: A

ENZYME REACTION Questions and Answers ::

11. In the reaction, C6H12O6+ 6O2 → 6CO2 + 6H2O + energy, which component is being oxidized?
A. C6H12O6
B. O2
C. CO2
D. H2O
Answer: A

12. The fact that β-oxidation of fatty acids, occurs in the mitochondria whereas fatty acid synthesis occurs in the cytoplasmic matrix, is an example
of regulation of enzymatic activity by the __________ mechanism.
A. compartmentation
B. induction
C. competitive inhibition
D. repression
Answer: D

13. In the reaction, C6H12O6 + 6O2 → 6CO2 + 6H2O + energy, which component is being reduced?
A. O2
B. CO2
C. H2O
D. Energy
Answer: A

14. The affinity of an enzyme for its substrate, when the enzyme has a Km of 0.50 M will be __________ than the affinity of an enzyme for its substrate when the enzyme has a Km of 0.05 M.
A. greater
B. lesser
C. approximately equal
D. half
Answer: B

15. Anthranilate synthase, the first enzyme of tryptophan biosynthesis after the branch point shows feedback inhibition and repression due to
A. L-tryptophan
B. D-L-tryptophan hydantoin
C. L-serine
D. pyruvate
Answer: A

16. A substrate binds to its enzyme at a location called the __________ site.
A. coenzyme
B. substrate
C. active
D. polypeptide
Answer: C

17. Hydrogen and oxygen release enormous amounts of energy when they react. Yet, hydrogen and oxygen can be mixed together in a balloon and nothing will happen. Why?
A. Competitive inhibitors are blocking the reaction from occurring in the active site
B. There must be contaminating elements in the balloon that prohibit the reaction from occurring
C. The energy of activation to form the transition-state complex is too high to allow the reaction to occur without assistance
D. all of the above
Answer: A

18. Adenosine triphosphate is a type of
A. fatty acid
B. amino acid
C. nucleotide
D. steroid
Answer: C

19. An enzyme that is always produced, regardless of the presence of substrates or the end products, is called
A. a constitutive enzyme
B. an isoenzyme
C. a repressible enzyme
D. an allosteric enzyme
Answer: A

20. About 7.3 kcal/mole are released when
A. glucose is converted to CO2 and H2O
B. NAD+ is reduced to NADH
C. ATP hydrolysis is coupled to sucrose synthesis
D. the terminal phosphate bond of ATP is broken by hydrolysis
Answer: A

21. The ability of CTP to bind to aspartate carbamoyltransferase and shut down the synthesis of more CTP is an example of
A. enzyme induction
B. enzyme repression
C. feedback inhibition of enzyme activity
D. none of these
Answer: C

22. Oxidation is the
A. loss of proton
B. gain of electron
C. loss of electron
D. gain of protons
Answer: C

23. Denaturation of an enzyme refers to the
A. improper arrangement of the enzyme in a metabolic pathway
B. loss of the enzymes proper shape
C. formation of the enzymes proper shape
D. formation of a new isozyme for that enzyme
Answer: B

2 comments:

  1. Unfortunately there are a lot of AIDS/Herpes denials on Herbal cures still out there. I did research on them after I was tested HIV/Herpes positive I was so worried am I going to die soon. I continue my search again on herbal remedy for Std, then I found lots of testimony on how Dr Itua Herbal Medicine Cured HIV/Aids, Herpes Virus,Copd, Hepatitis, Diabetes, On websites sharing their testimonies, which made much more sense to me. All the authors pronounce Dr Itua As a man with Good Heart, I pick interest in their testimonies and I contact him about my situation then he gave me procedure how it works, I proceed after one week he courier his Herbal Medicine to me and instruct me on how to drink it for two weeks to cure. I receive His Herbal Medicine so I drank it for two weeks as I was told then after 2 days I go for a test I found out I was cured from HIV/Aids & Herpes Virus, I pay homage to him 2 months ago to his country to celebrate with him on his African festival which he told me it usually happens every year. I know there are lots of (HIV)/Aids&Herpes Virus denials of Herbal Remedy movement the same few doctors and they represent a very small faction of the community. I could have died because I refused Natural Herbs Cures for so long, but luckily, by the grace of God I am alive to tell my story. Contact Info...Whatsapp Number...+2348149277967,Email...drituaherbalcenter@gmail.com/My Instagram Username...avat5634 Just in case you need someone to talk with.

    ReplyDelete
  2. I was born epileptic, but I am now free and cured with Dr Itua Herbal Made Medicine. I was seventeen and sitting at my computer when I fell out of my chair. Only thing I remember is waking up with the worse headache I had ever had in my life. I had never taken medication and I hated swallowing pills but I had to start. I switched between all kinds of medication because I didn't take them like I was supposed to. One day I had just finished running errands and was at my sisters house when I fell to the floor again. I woke up with a bad headache and my 2 year old Niece leaning over my leg asking me if I was OK. By then I had just started college and was one the verge of losing my license. My school is an hour away from where I live so I really got set back because I wasn't allowed to drive until I got my seizures under control. I would love to know how others have handles their epilepsy! So My sister friends Emma Told my sister about a herbal Doctor who reside in west Africa(Nigeria) Because Emma is from Africa as well, My sister told me about it then we decided to give a try. My sister contacted him also tell him about my autism too.he assures my sister that his herbal medicine will cure my epilepsy and my autism, I paid for the herbal medicine then he delivered to Charleston Post office I was called to pick it up which i quickly did, I drank it for two weeks as prescribed happily I went for diagnose and find out my Epilepsy and Autism is gone and today making it 9 Months and I'm now free from Autism, Seizure and Epilepsy, I will continue to share Dr Itua Natural Herbal Medicine works. I will recommend Dr Itua to anyone who suffering from,,,AUTISM, EPILEPSY, SEIZURE, COLD SORE, HERPES, HIV/AIDS.Shingles,Genitals Herpes,Dr Itua Contact Information..... Email...drituaherbalcenter@gmail.com.... WhatsApp Number....+2348149277967. Live Happily Again With Dr Itua Herbal Made Medicine....

    ReplyDelete